dia dia dan diaa

Daisypath Friendship tickers

That was Saturday nite ;(




Ape u all rase when oldwomen mbebel bebel bebel kat u oll?!
Bingit kan ? terasa nk marah balik and terasa nk buat sesuatu out of mind.kan?!
Ishh,itulahh I rasa.
Xdelaa,if I wrong,I know laa I should silent or just keep quiet. But! Arghh I didn’t say any think,
Tapi dia ckp I melawan ckp dia.what the shit haa?.
dari first sem I kat kL (past year) setiap kali balik rumah nenek je,mula la nk ungkit ni ungkit tu,
mgeluh sini mgeluh sana.
Dia ckp I ni myusahkan anak2 dia(my aunty&uncle)
Anak2 dia bz dgn kerja,minyak abes,jalan raya bz.
Peh mana xterasa shial ! I bukan sape2 kot,cucu dia jugak.anak kpd anak dia jugak.
She said I was so lazy,oke I accept! Mmg saya pemalas,but I try harder oke untuk tolong YOU!
Lagi she said I xpandai masak.weheyyy! anak2 you pandai masak ke?hahh? pandai? Dlm 10 org ank u,satu je la pandai masak oke.satu je la betulbetul pro! Only one! So,u nk tego i.? errr.LOL.
Then salah ke if I nk balik rumah nenek when weekends ? haa? Sala ek? .
Oke xpe lahh if I sala ,I diam je,diam kan diri,mls nk lawan,dia lagi tua dari kita.(adat melayu.puii)
[diaaaaaaammmm bsyraa.bsyra baik kan? ;(  ] .
Nenek asek bising je,nk guna eletrik ni xboleh tu boleh.takut mbazer.oke its fine !
u’re nenek and I was cucu only ?!  am I rite ?
I just cerite dgn adek i.i nanges.sapa tahu?.hrrr
This year&in this sem I kena lagi mcm tu! I balik lagi untuk kali kedua dlm second sem ni lepas dah bape bulan xbalik uma nenek.
Makcik I yg kat putrajaya sebok call call.”xbalik ke along?merajuk ea? “ then siap tuduh2 I .yg I nk kelua sini kelua sana,xbelaja,kelua dgn laki laki la pe la.semua nk ckp.
[heyyy! sala ke if aku kelua dgn kwn kwn aku hahh?sala? sala ke aku ade bf.kau dulu pon bercinta jugakk.aku tahu la batas2.!]
Bila I dah balik,marah2 pulak.mana x kecik hati,family I kat johor ,dah la I sorg2 stdy kat kl.kene plak dgn macek pacek nenek mcm ni.
I xckp semua dia buat spnjg masa dgn i.oke,dia kasi I duet,dia amek&anta I balik hostel,dia kua duet mkn untuk i. tapi kadang2 dia tengking2,ungkit2,mgeluh2,mcm I sala besar.dorg baek kot sbenarnye.
Oke .untuk kali pertama lepas dia bebel panjangggg mlm sabtu tu.

I ask my aunty
Bsyra : “makneh,if along xbalik sini,nenek dgn makneh xckp ape2 ke?”
Aunty : “ ape dia ko nihh!!!” (ad eke patut dia tengking i?i just ask you oke )
Bsyra : “lahh,along tanye je pon.xkesah ke kalau xbalik? Nanti kang ckp along kelua sana kelua sini pulak”
Aunty : “mak tengok mak,dia mnjwab.ko ni,nenek tga bebel,kau diam je ahh. !”
Bsyra : “oke diam” (tengah nangis)
Nenek I masih bebel2 lagi tuh,potpetpotpet
Nenek : “ha nanges la nanges,lepas tu tepon mak kau,mengaduu”
Aku xtahan gila dngar dia ckp gitu,bila mase pulak aku nk ngadu kat mak!
Aku toleh,terus melenting
Bsyra : “saya dari tadi diam je! Apesal nk ckp saya ngadu kat mak.! Xpernah terpikir nk ngadu kat mak pon,dari tadi nenek bising ckp saya melawan,pdehal saya tanye je.oke! sume sala saya!

END
p/s: to the all readers,if korg rasa aku sala.aku kuang hajar.oke I was wrong. J
and more,minx maaf jika yg mmbaca ade yg terasa.
Plusplus air dicincang xkan putus. 

Photobucket 






3 ulasan:

nadiya said...

ciyan nye adek bsyiraa akk nie ,
saba ea yunk .
dugaan too sayunk !
chill k dear ! :)

HimaWari_iMa said...

sbar jerk k:)
pape pon air yg dcincang x kan ptus .
C.H.I.L.L ok my dear <3
pape pon jge diri baik k sygss !

bsyraa the slovenz said...

hehe.thx ye akk akk di atas.
iloveyou kak.thx coz backing me.muaaah

Post a Comment